кадър: nbcnewsЯгодовата луна таз година идва със затъмнение, стари гаджета и

...
кадър: nbcnewsЯгодовата луна таз година идва със затъмнение, стари гаджета и
Коментари Харесай

На 5 юни ще наблюдаваме явлението Ягодова луна

кадър: nbcnews

Ягодовата луна таз година идва със затъмнение, остарели гаджета и много усложнена астрологична конюнктура, написа в притурката „ Астро Телеграф “ на в. „ Телеграф “.

В петък Луната стартира новия си цикъл, този път в Близнаци. Пълнолунието е на 5 юни, отново петък, в 22:12 ч, в Стрелец.

Според стародавна традиция, водеща началото си от индианските племена в Северна Америка, на пълнолунията са давани имена, като нормално всяко племе е имало свое наименование, друго от съседите.

Традицията е възприета и от европейските заселници, които резервират част от имената и дават нови на някои. Така пълнолунието през юни е Ягодова луна, тъй като по това време се берат ягоди.

Наричат го също Розова луна поради цъфтежа на юнските рози или пък Гореща луна, тъй като след него стартират летните жеги. Има доста имена, само че връзката с ягодите е най-поетична и наложила се. Дори у нас един преди малко приключил доста добър и трагичен сериал бе наименуван „ Ягодова луна “.

Полусянка

Тази година Ягодовата луна съвсем съответствува със затъмнението. У нас то стартира на 5 юни в 20,47 ч. Максималната му фаза е в 22,24 ч. А краят му е в 00,04 ч на 6 юни.

Продължителността му е 3 часа 16 минути и 18 секунди. В 01,25 ч на 6 юни Луната напълно ще излезе от сянката на затъмнението.



От София то ще се следи доста мъчно и ще наподобява, че в действителност няма затъмнение поради комбинацията от това, че Луната е ниско на хоризонта и в действителност се замъглява сянката на Земята.

Това е така наречен пенумбра (полусянка). Луната отчасти покрива диска на Слънцето, като минава през външната сянка на Земята. С тази Ягодова луна стартира поредност от трите ленти затъмнения на 2020 година (Слънчевото е на 21 юни, а лунното – на 5 юли).

Както към този момент писахме, затъмненията за годината са общо 6. Което от астрологична позиция не е от най-хубавите неща.
Сложно

Небесната настройка при започване на юни ще продължи да бъде комплицирана. Преплитат се доста и разнопосочни сили. Венера на 5 юни продължава да е ретроградна в съвпад със Слънцето и с присъединяване на Марс, с който образува тау-квадрат и прави обстановката напрегната.

Това затъмнение предизвика опълчването на любовните двойки, генерално на мъже и дами в съвсем всички области, а също визира деловото и финансово партньорство.

В персоналния живот изцяло е допустимо да се появи ваше или на колегата ви остаряло гадже, което да задейства забравени усеща и даже може да се възроди тогавашната отмряла обич. Това може да докара до ненужно нажежаване на пристрастеностите и вихър от страсти, като не всеки е в положение да се оправи.
Меркурий внася в допълнение конспирация. На 5 юни тази планета към този момент е в ретроградния възел – наподобява, че е застинала на небето, само че още не е станала ретроградна.

При това е в Рак по време на затъмнението, което мощно отслабва Меркурий и всичко позитивно, което носи, като положителни връзки и съгласие. Логиката няма да е на респект, страстите взимат връх, а те може да са доста лъжливи.

Особено във връзка с колегата. Тайни, интриги и от нищо нещо. Светъл лъч е хармоничният аспект на Меркурий с Уран, който оказва помощ за по-безпогрешна вътрешен глас.
Марс е в Риби, наоколо до Нептун на върха на тау-квадрата към оста на затъмнението с Венера. Това предизвика душeвността - напряко може да има изтрещяване, подозрения и боязън. Време за сеене на подправени вести. Мотивацията на постъпките е съществено затруднена, като че ли работят бесове, а не разсъдък. Човек се усеща в безтегловност.

Заплата

Времето не е положително за огромни и значими покупки, за вложения на обилни средства и започването на нови планове или пък завършването на значими покупко-продажби.

По добре не искайте покачване на заплатата и прекосяване на нова работа. Изчакайте най-малко до края на юни. Много зависи от съответната натална карта на даден човек, само че общо се счита, че не е уместно време за подписването на брак или започването на нов флирт.

Това най-малко от 21 май до края на юни. В същото време е много подобаващ миг да се вършат проекти за след излизането от тази тъмня сянка на затъмнението.
Ако сега не сте обвързани, това е съвършен късмет да подновите остаряла връзка, да преразгледате предходни връзки и за преоценка на полезностите.

Това затъмнение ще засегне най-силно тези, които имат планети в наталните си карти сред 10 и 20 (плюс минус 3) градуса в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а също Лунни възли в тези градуси. Засегнати ще бъдат и тези, които са родени сред 3-то и 7-мо число на юни, септември, декември и март.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР